• RM-brons individuellt
  • Klasseger i RM

Så här gick det för skyttarna mer i detalj:

RM sittande för yngre skyttar (Klasserna L13 si, L15 si):

Alice Sjöberg deltog här, det var hennes första falling target-RM och hennes första mästerskapstävling. Det var en mycket spänd och fokuserad Alice som intog sin plats på skyttebanan med assistans av Annica Engström Svensson. Alice gjorde en storartat insats, fick 35 träffar som gav henne en tiondeplats av alla i grundomgången och med denna placering tog hon sig till final. I första finalomgången blev hon tyvärr utslagen av Sanna Paulsson från Ingelstad med poängen 9 till Sanna och 8 till Alice. Sanna tog sedan guldet så det var ett starkt motstånd Alice mötte. I klassen blev Alice även där tia.

RM sittande öppen klass från 20 år och uppåt:
Annika Arvidsson fick 37 träffar i grundomgången som gav henne en klasseger. Finalskjutningen gick inte så bra som hoppats och det blev bara brons.

Junior-SM  (stå klasserna L13, L15, L17 ingår i JSM):
I grundomgången fick Linnéa Svensson 34 träff och blev med det resultatet etta i klass L17 och gick in i finalen som fjärde bästa skytt. Johanna Arvidsson fick 33 träff och blev femma i klass L17 och gick in i finalen som nionde skytt.

I finalen gick det till början bra för båda tjejerna men i semifinalen hade de oturen att återigen mötas.Denna gång drog Linnéa det längsta strået och vann över Johanna. Sedan i finalskjutningen om guld och silver var det mycket jämt. Victoria Spennare Olsson från Köla Skf och Linnéa hade samma poäng när de tio finalskotten var slut och de fick skjuta  särskjutningsskott innan Victoria till slut tog hem guldet. Då var nerverna på Linnéas föräldrar helt slut. Grymt spännande var det.

Linnéa Svensson och Johanna Arvidsson var uttagna att representera Smålands distriktslag som tog silver.

Tjejerna lyckades så bra tillsammans att de även tog ett JSM-silver i föreningslag åt Skillingaryds Skyttegille.

Som grädde på moset är de även uttagna att representera Sverige i en landskamp i falling target mot Finland i januari.

SM:
Här blev Johanna Arvidsson 17:e precis utanför final eftersom de 16 bästa gick till final. Hon hade samma poäng som sextonde skytt men på grund av att hon hade sämre sistaserier än sextonde skytt så blev det tyvärr ej final.

Linnéa Svensson hade 29 träff och kom på plats 23.

Annika Arvidsson deltog för första gången i stående i denna gren fick 29 träff som var ett överraskande bra resultat. Annika kom på plats 24.

Linnéa Svensson och Johanna Arvidsson var uttagna att representera Smålands distriktslag som tog guld.

Fakta om falling target

Skjuts på så kallade skidskyttemål, det är antingen träff eller bom. Det skjuts 40 skott i grundomgången och 16 skyttar går till final. Finalerna fungerar så att den skytt som går in med det bästa resultatet möter den som går sist in i finalen. Med andra ord möter den skytt som gick in i finalen på 1:a plats den som gick till final på plats 16, plats 2 möter plats 15 och så vidare. När första omgången, är klar åker åtta skyttar ut. De återstående åtta skyttarna möter varandra man mot man. Det skjuts nya tio skott och fyra skyttar till åker ut.

Det blir fyra skyttar kvar som möter varandra i en semifinal, de två som åker ut där har en delad bronsplats. Sedan skjuter de återstående skyttarna tio nya skott om vem som ska få guld eller silver. Vid lika såär det alltid en särskjutning tills en missar ett skott.

Här deltar även skyttarna från tolv år i sittklasserna. Det gör de inte i de andra tävlingarna i SM.