Skytte

Tävlade om Julstjärnan

Skytte Det har varit terminsavslutning på Skillingaryds Skyttegille.  

För fjärde året i rad utfördes Julstjärnan. Det är en tävling där ett par, oftast en vuxen och ett barn bildar lag, där den ena siktar och den andra trycker av skottet, så ett bra samarbete är viktigt.

Först sköts en grundomgång, sedan var det final. Finalen, som avgjordes i en utslagstävling där den som hade bäst poäng i grundomgången mötte den som hade sämst, tvåan mötte sexan och så vidare, blev en väldigt spännande uppgörelse. Till slut stod paren Matilda och Ola Liljeroth, Erik och Michel Allansson samt William och David Andersson i en tät fajt om medaljerna. Det hela avgjordes i det sista finalskottet. Vann gjorde Erik/Michel Allansson 2:a blev William/David Andersson och på en hedrad bronsplats Matilda/Ola Liljeroth.

Under tiden tävlingen underhöll sig publiken med bullar och kakor, glögg och pepparkakor samtidigt som man hejade högljutt på finalisterna.

Matilda Liljeroth brons, William Andersson silver och Erik Allansson guld som i lag med sina respektive pappor tog medaljerna i avslutningstävlingen Julstjärnan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *