Sport

Klart med Thern i landslagsledningen

Klart med Thern i landslagsledningen

Sport Det är nu helt klart att Jonas Thern från Värnamo kommer att ingå i ledningen för det svenska herrlandslaget i fotboll.

De tidigare kollegorna, som jobbade tillsammans i Halmstad mellan åren 2002–2003, påbörjar nu ett nytt samarbete. Tillsammans med Tom Prahl kommer Jonas Thern vara scout i Janne Anderssons landslagsledning.

– Tidigare har jag mest jobbat som tränare och med utveckling av ungdomar, så det är en ny vinkel på fotbollsarbetet. Men när Janne ringde och undrade om jag var intresserad så kändes det utmanande. Det är ett spännande uppdrag, säger Jonas Thern.

Jonas Thern har under de senaste åren främst jobbat med fotboll i ungdomsakademier. De senaste två åren har Jonas arbetat med att utveckla ungdomar i Osby.

Hur känns det att få jobba med landslaget?
– Janne har i sin roll möjligheten att arbeta med de bästa spelarna i Sverige. Att jag får bistå i det jobbet samtidigt som jag kommer arbeta med att scouta motståndare känns givetvis utvecklande. Jag känner Janne väl sedan vi jobbade tillsammans så är glad att jag fått denna möjlighet.

Landslagschef Lars Richt om Jonas Thern:
– Jonas har stor fotbollserfarenhet och kommer göra ett bra jobb. Vi är nöjda över att lyckats knyta till oss honom.

Jonas Thern ansluter således till Janne Anderssons landslagsledning, tillsammans med redan presenterade Peter Wettergren, Tom Prahl, Paul Balsom samt Maths Elfvendal.

– Vi är inte helt klara men jag är väldigt nöjd med hur det ser ut i dagsläget. Vi har presenterat bra människor med bra fotbollsvärderingar, det är så jag vill ha det. Så det känns bra, avslutar Janne Andersson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *