Triathlon

Christer utmanade sig själv till personbästa

Triathlon Ironman har varit i helgen i Jönköping och Christer Oscarsson från Skillingaryd tävlade i cykling, simning och löpning

Christer Oskarsson från Skillingaryd blev 207:a...  [1/2]

..av nästan 1800 deltagare i Ironman  [2/2]

Ironman är en amerikansk variant av triathlon och det tävlas nu över hela världen. I Sverige var Kalmar först ut för några år sedan och sedan har Jönköping tillkommit som värd för arrangemanget som har en halv distans jämfört med Kalmar.

– Det var grannen som lockade mig till att anmäla mig till den fulla distansen som är i Kalmar. I Jönköping kör man en halvvariant med 1930 meter simning, 90,1 kilometer cykling och sedan springer man en halvmara som är på 2,1 mil, säger Christer Oscarsson när vi träffar honom i hans hem på Källeliden i Skillingaryd.

– I helgen har det varit Jönköping 70.3. Det betyder 70.3 miles och är en halv Ironman kan man säga, menar Christer.

Rejäl utmaning att tävla bland 1 800 andra personer från hela världen där 1 500 killar och tjejer kom i mål. Christer kom på en fin 207:e plats i lördags. Tiden han gjorde loppet på var 4,57 timmar. Och det har varit mycket förberedelser inför loppet.

– Ja tidigare har jag har tränat mycket med kanoten, men man måste vara motiverad också. Sen kom grannen här och undrade om vi skulle anmäla oss till Ironman och jag ville ju inte vara sämre. Jag har tränat mycket övergångar från cykling till löpning, då man springer några kilometer efter att man slängt av sig cykeln, berättar Christer.

– Simningen är väl den gren som jag är sämst på. Jag gick en crawlkurs 2015. Inte lätt och lära sig när man är lite äldre, säger Christer med ett leende.

– Det blir fler triathlontävlingar i höst, gemenskapen är bäst samtidigt som det är jobbigt, men man pushar varandra till att klara av mer än vad man tror, avslutar Christer.

Ironman i Jönköping vanns av Josh Amberger, Australien, som gjorde loppet på 3,51 timmar. Bäste svensk blev Jönköpingsbon Erik Holmberg som kom på en 8:e plats.

Skillingaryds egen Ironman-Oscarsson lär vi få återkomma till…

Taggar

Dela