Sport

Storslam för SSMK

Sport Skillingaryds MK vann alla bilklasser när Norrahammars MK arrangerade sin deltävling i årets Scalextric Rally Cup i lördags.

Med Fabriksmuseet i Norrahammar som bas körde förarna två sträckor två gånger i trakterna av Vaggeryd.

Nästan 80 ekipage kom till start i Hammarslaget och Skillingaryds MK:s förare firade stora framgångar.

I den trimmade klassen segrade David Lindström med kartläsaren Jessica Svensson både i klassen och totalt 14 sekunder före Mats Karlsson Nässjö. Detta blev Davids andra totalseger på lika många veckor då han vann också Skilling 50 i mitten av maj. På åttonde plats körde Håkan Ståhl in.

I Grupp E var syskonparet Keith och Jane Wennberg snabbast men segermarginalen blev bara 0,2 sekunder före tvåan Markus Jarl, Norrahammar. Fler syskon: Jennie och Louise Blansch, hittar vi på sjunde plats i klassen.

När vi nu ändå är inne spå syskon så slog Alexander Axelsson, Skillingaryds MK, genom sin seger i Volvoklassen än en gång sin storebror Johan, precis som i Skilling 50. Alexander med sin kartläsare Nellie Karlsson vann med tolv sekunder före tvåan Johan och hans bisittare Lina Pettersson.

Rasmus Thulin Johansson/Simon Molin kom sjua och övriga placeringar för SSMK:s förare  blev Stefan Stigemyr/Aki Eronen 17:e, Börje och Oscar Åkerhag 21:a, Marcus Kjellkvist/Björn Johansson 22:a och Kevin Andersson/Emma Svensson 27:e plats av 32. John och Dennis Oscarsson tvingades tyvärr bryta.

För Skillingaryds MK: förare laddas nu batterierna om inför nästa deltävling i Scalextric Rally Cup i Eksjö den 11 juni.