Nyheter

50 år efter dagen R som i realexamen

50 år efter dagen R som i realexamen

Nyheter   Efter 10 års skolgång rusade 28 elever ut från kl 4:4 a i Vaggeryds kommunala realskola den 21 maj 1965.

Sammanlagt var det tre avgångsklasser som avslutade sin skolgång denna vårdag.

Nu 50 år senare träffades 16 av dem för att minnas denna etapp i livet. Klassföreståndaren, tillika matte-och kemilärare, Nils-Bertil Andersson som deltog i återträffen var imponerad över alla de olika inriktningar i yrkeslivet som hans skolklass verkat i. Det var mycket allt mellan storköksföreståndare, VD och produktionschefer i näringslivet, barnmorska i Afrika, bonde med stugby, specialpedagog, fastighetsförvaltare, röntgensköterska, banktjänsteman och universitetsbibliotekarie.

Dagen började med en samling i den forna realskolan som nu omvandlats till Hjortsjöskolans högstadieskola för klasserna 7-9. Efter minglande på egen hand i centrum under Vaggeryds hemvändaredag, samlades klassen ute på Bäckalyckan. Där berättades många minnen både roliga och sorgliga. Festkommittén bestående av Margareta Andersson, Ann-Mari Ottosson och Lennart Andersson hade ordnat både en god buffé och hembakad blåbärspaj och såg till att sällskapet fick en tipspromenad med överraskande gissningsmoment.

– Minns ni vaktmästarens frånvaronoteringar om vi kom för sent till morgonbönen? Jo det kom vi ihåg. Likaså mindes vi vårt sista läsår när vi var utplacerade i gamla Sjöborgen som var ombyggd till skolsalar.

– Det här var lika roligt som vi hade i skolan var en återkommande synpunkt. Och idag hade vi inga skrivningar att ängslas över.

Som vanligt när det är lyckade klassträffar så lovar man varandra att träffas snart igen. Den här gången kan det säkert bli så eftersom man med hjälp av e-postadresser ska inbjuda till en mindre träff vid nästkommande hemvändaredagar.

Inger Strandlund

 

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *