Nyheter

Marlene lämnar skolans värld efter 40 år

Nyheter Efter nyår får Tofthagaskolan en ny rektor och förskolechef

Marlene Fransson tar emot Skillingaryd.nu i sitt kontor på Tofthagaskolan i Tofteryd. Kommande vecka är hennes sista jobbarvecka innan hon går i pension.

– Jag är inte riktigt i pensionsåldern, men nu kändes det rätt att dra sig tillbaka och bland annat få umgås mer med familjen och kanske resa en del, säger Marlene på frågan vad hon ska pyssla med nu.

Marlene har varit i skolans värld i 40 år. Jobbat som lärare i grannkommuner innan hon kom till kommunen.

– Jag började på gamla Tofthagaskolan, intill kyrkan, som lärare. Men efter ett par månader kom jobbet upp som rektor för nya Tofthagaskolan och det här är inget jag ångrar. Fantastisk personal, fin arbetsmiljö och underbara elever, ler Marlene.

Från nyåret kommer det att vara 66 elever på skolan cirka 45 förskoleelever. Framför allt har bygdens barn prioritet till skolan. Om två till tre år ser vi en ökning på skolsidan och det är en trygghet för barnen att vara i samma lokal från förskola till och med årskurs sex.

– Vilken resa jag har varit med om. I gamla Tofthagaskolan var det trångt och svårstädat. Vi åt i klassrummen. Vi hade då cirka 50 elever. Hösten 2009 flyttade vi in i nya lokaler vid Linnerydsjön och förskolan som då låg i Starkeryd flyttade även under samma tak, vilken härlig känsla det var, ler Marlene.

– Fantastisk arbetsplats jag lämnar. Jag har känt mig mycket välkommen både i föreningen och här i bygden och har haft ett gott samarbete med styrelsen jag varit anställd under. Otroligt trevligt att följa barnen och eleverna i deras utveckling och kunskapsinlärning. Jag kommer att sakna bygdens fina och kamratliga barn! Men nu ska jag njuta av pensionärslivet, säger Marlene som är bosatt i Hagafors utanför Svenarum.

Skillingaryd.nu har varit i kontakt med Lena Toftgård, som sitter med i Tofthagaskolans styrelse, angående Marlenes efterträdare.

– Från första januari har vi en ny rektor och förskoleschef som heter Maria Boberg. Hon har tidigare arbetat som biträdande rektor i Värnamo kommun, hälsar Lena.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *