Nyheter

UG-flytt till torget i Skillingaryd?

UG-flytt till torget i Skillingaryd?

Nyheter Äntligen är den kommunala ungdomsverksamheten, alltså UG, på väg ut ur bunkermiljön i Skillingehus.

Ny adress kan bli torget i Skillingaryd.
Det betyder i princip en kort flytt diagonalt över torget. Där finns nämligen VSBo-ägda affärslokaler i hörnet ut mot Stationsgatan som som stått tomma en längre tid och som nu kan få ett nytt användningsområde. I synnerhet som det nu finns flera tomma affärslokaler runt torget.
– Torget och Strömslund-fabriken är de två förslag som vi driver i första hand eftersom byggnaderna ägs av kommunen, säger kultur- och fritids vice ordförande Tuula Ingner.
– Andra alternativ är soldathemmet och NTO-lokalen. Dessutom kom Lars Seger (M) med förslaget om Önska-butiken som snart står tom. Men NTO-lokalen och Önska ägs inte av kommunen. Soldathemmet kommer sannolikt att rivas för att ge plats för nya lägenheter och äldreboenden.
Tuula Ingner berättade att kultur- och fritidsnämnden gjorde ett besök på plats i det nordöstra hörnet av torget. En tanke är att ungdomsverksamheten skulle kunna ge en smula liv och rörelse åt torget efter affärstid.
– Tyvärr hade vi inte möjlighet att se lokalerna från insidan. Men vi har fått positiva synpunkter på tanken att flytta dit, säger hon.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *