Avlidna

4 reaktioner på Lars-Evert Eskilsson

När vi sa adjö för sista gången söndagen den 19 maj var det sista du sa till mig, ”tack för alla roliga minnen våra familjer haft tillsammans”

Du stod för det professionella och jag stod för ”Göteborgshumorn”……och så skrattade vi gott.

Tack käre svåger för alla åren!
//Lars-Everth

Waggeryds Museiförening har drabbats av sorg. Vår främste kännare av Vaggeryds lokalhistoria har lämnat oss. Genom Lars-Evert Eskilssons bortgång har vi förlorat en kär vän och en engagerad hembygdsforskare, skribent och föredragshållare.

Lars-Evert dök upp i vår förening i samband med Betelkyrkans 100-årsjubileum, då han skrev jubileumsskriften och gjorde en utställning om församlingens historia i Magnisa stuga. Vid den tiden letade museiföreningen efter en författare som kunde överta det omfattande materialet som tio års studiecirkeljobb lämnat efter sig och som låg och väntade på att bli en bok om Vaggeryd.

Lars-Evert tog glatt på sig uppgiften och år 2016 kunde vi ge ut boken ”Från Waggeryd till Vaggeryd – en vandring i tid och rum”. Året därpå kom del två. Böckerna beskriver livet och verksamheten kring Vaggeryds tio mest centrala gator och Lars-Evert har genom egen forskning tillfört ytterligare innehåll som komplement till studiecirkel-materialet. På så vis skaffade han sig en position som författare, artikelskribent och föreläsare. För detta tilldelades han kommunens kulturpris 2016.

Trots sin sjukdom tog Lars-Evert på sig huvudansvaret i skrivandet av boken om metallindustrin i Vaggeryd. Han genomförde mängder av intervjuer, faktasökande och textskrivning och nu är boken ”Metallindustrier i Vaggeryd” i det närmaste klar för tryckning. Detta är till mycket stor del Lars-Everts förtjänst. Kampen mot sjukdomen blev dock för svår och för två månader sedan meddelade Lars-Evert att han inte hade mer att tillföra. Han följde ändå med intresse slutarbetet av bokprojektet.

Waggeryds Museiförening tackar Lars-Evert för hans gedigna och osjälviska arbetsinsatser. Genom Lars-Evert inleddes en framgångsrik period med bokutgivningar i vår förening.

Våra tankar går till Inger och övriga familjen.

För Waggeryds Museiförening
Lars Erik Joakimson
Thomas Bergquist

Vila i frid Lars-Evert, vi gamla Vaggerydsbor kommer minas dig med värme,
Tankarna går till familjen i deras stora sorg.
//Lasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *