Avlidna

Till minne Inger Davidsson

Avlidna

Med stor sorg och saknad har jag fått beskedet att min ”reservmamma” Inger Davidsson hastigt avlidit. Hon var född 7 november 1942.

Jag har i princip känt Inger i hela mitt liv. Hon jobbade under många, många år på Jonssons konditori där Inger var populär bland, kunder, arbetskamrater och ägare. Inger var verkligen plikttrogen och ibland när det blev ”militärinvasion” kunde hon jobba halva nätterna för att ge god service.

Inger gifte sig med Roland, avliden sedan många år. Sönerna Peter, Mikael och Fredrik föddes och till Ingers stora sorg avled Mikael för tio år sedan. Då började jag gå hem mer till Inger och sönerna Peter och Fredrik. Det var då Inger började bli en ”reservmamma” för mej. Hon lärde mej bland annat att baka bullar. Hennes hälsa sviktade, jag var ofta där och lagade mat, vi åt tillsammans och hade trevligt. Jag gick ofta och handlade åt Inger, i gengäld kunde Inger stryka ett par byxor eller en skjorta åt mej om jag skulle vara extra välklädd vid något tillfälle.

Ingers hem var alltid öppet och trevligt. Tyvärr drabbades hon av sjukdomen MS och rörelseförmågan var högst begränsad de senaste åren.

Under många år var Inger engagerad i Hyresgästföreningen där hon under många år var kassör i den lokala avdelningen.

Helt klart är att Inger kommer bli saknad av många. Och något som blir saknat är bulldoften vid Skillingaryds torg. För en tid sedan slutade bulldoften vid Jonssons Konditori vid norra delen av torget och nu hemma hos Inger vid södra delen.

Närmast anhöriga är sönerna Peter och Fredrik samt barnbarnet Desirèe, övrig släkt och många vänner.

Linus Persson

1 reaktion på Till minne Inger Davidsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *