Begravning

Begravning Sven-Olof Ek, Skillingaryd

Begravning

I Åkers kyrka hölls i tisdags en begravningsgudstjänst för Sven-Olof Ek Ljungberg, Skillingaryd i kretsen av de närmaste.

Före akten  var kyrkan öppen  för personliga avsked. Officiant var komminister Cristina Virdung, Kyrkomusiker Ing-Marie Åkerhag inramade akten med Koppången. P-E Moraeus och Tröstevisa. B. Andersson. Unisont sjöngs psalmerna Var jag går i skogar berg och dalar och De skall gå till den heliga staden. Halleluja. L. Cohen sjöngs av barnbarnet Sofie Claesson inspelad på CD , Jag har hört om en stad L. Lithell och I min lilla värd av blommor. R Levin sjöng Anna-Maria Toftgård.

Till tonerna Air. J.S. Bach togs farväl och blommor nedlades från barnen Marie-Louise Claesson och Stefan Ek med respektive, barnbarn, syskon, syskonbarn, Britta Ek, övrig släkt grannar och vänner. Till båren hade även sänts blommor från kusiner, Åkerbygdens Alliansförsamling, Götaström Bil och Skillingaryds Frisksportklubb.

Sven-Olofs minne hedrades även med gåvor till Hjärt-Lungfonden och Frälsningsarméns verksamhet i Skillingaryd. Bland gåvogivarna märktes utöver släkt och vänner även vännerna på Café gemenskap och Jaktkamraterna i Ljungberg.

En minnesstund hölls på Grönelund där minnesordlämnades av Ingvar Ekh, Onny Rydén och Marie-Louise Claesson. Anna-Maria Toftgård sjöng  flera sånger. Komminister Cristina Virdung läste dikt och minnesstunden avslutades med Sven-Olofs favoritsång Han är min sång och min glädje. P. Karlsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *