Begravning

Gerth Nilsson, Håkentorp, Åsenhöga

Begravning

Gerth Nilsson, Håkentorp, Åsenhöga

Död 2022-09-10, begravd 2022-10-07

I Gnosjö Missionskyrka har begravningsgudstjänst hållits för Gerth Nilsson, Håkentorp, Åsenhöga.

Officiant var pastor Bengt Svensson som höll ett personligt griftetal som belyste Gerths liv, hans engagemang och trofasthet. Som organist medverkade Birgit Johansson och spelade som inledning Amazing grace och som avslutning Jag har hört om en stad ovan molnen.
Inga-Lill och Jörgen Lundquist sjöng till pianoackompanjemang av Carina Fransson ”Tysta skyar” och ”Det enda som bär”. Gemensamt sjöngs psalmerna ”Var jag går i skogar berg och dalar”, ”Blott en dag” och ”Herre till dig får jag komma”.
Under stilla orgelmusik togs ett sista farväl vid den vackert blomstersmyckade kistan och blommor nedlades av hustrun Lena, svågrarna Leif och Curt med familjer, övrig släkt, grannar, många vänner samt Gnosjö Missionsförsamling.
Utöver blomsterhälsningarna hedrades Gerth Nilssons minne med gåvor till Erikshjälpen. Christina Lundström framförde familjens tack för all hedersbevisning.

Efter gravsättning på Åsenhöga kyrkogård följde en minnesstund i Missionskyrkans församlingsvåning. Inga-Lill och Jörgen Lundquist framförde ett axplock med andliga sånger till ackompanjemang av Carina Fransson. Minnesord lämnades av Anna-Greta Eriksson, Björn Grann, Marcus Carlsnäs, Emilia Stenström och Folke Carlsnäs. Maria Stenström sjöng sången ”Du omsluter mig” till eget pianoackompanjemang.
Bengt Svensson avslutade samvaron med andakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *