Minnesord

Åke Magnusson

Minnesord

Åke med dotter Kinna och han intervjuas om sin FN-tjänstgöring av Per Bunnstad. Foto: Mickey Olofsson

Åke berättade om sin tid inom FN och det blev flera besök i hemmet på Betaniagatan.

En stor föreningsmänniska, pappa och mycket mer lämnade den här världen den 16 maj 2024. Det handlar om Åke Magnusson som var inne på sitt 84:e år.
Det blev extra mycket kring Åke de senaste månaderna och under höst och vinter tog han kontakt med önskan att berätta lite om sitt liv och speciellt kring sin tjänstgöring inom FN och arbetsliv.

Åke var en av dem som medverkade när Skivaryd hade en samling kring personer från bygden som gjort FN-tjänst. Skivaryd hade också vid ett annat tillfälle en filmvisning från framför allt Åkes sista arbetsdag på Uppåkra. Åke filmade mycket och han var mån om att filmerna skulle bevaras för framtiden. Det är också säkerställt.

Åke skänkte för övrigt en hel del handlingar som även de finns för framtia genearationer.

Själv lärde jag känna Åke ganska tidigt. Han var en sann vän av Skillingaryds IS och ingick i många år i biljettkommittén tillsammans med bland andra Eskil Gustavsson, Ingvar Nilsson, Karl Gustavsson och Olle Gustavsson, för att nu nämna några.

Åke var också en duktig skytt och jägare.

Framför allt var Åke Magnusson en fin människa med ett ständigt leende och han var mycket stolt över barn och barnbarn dit tankarna går lite extra denna dag.

Åke Magnusson i november 2023

Dela


4 reaktioner på Åke Magnusson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *