Blåljus

Anträffad död i Jönköping

Blåljus SOS-larm kom klockan 10.27 till polisen om befarad drunkning vid Hamnpiren i Jönköping.

Polis och räddningstjänst åkte till platsen och en person, som var avliden hittades och togs upp på land.

Polisen spärrader av Hamnpiren för att kunna genomföra erforderliga utredningsåtgärder på platsen. Polisen har inlett en förundersökning med initial brottsrubricering mord för att kunna utreda vad det är som har inträffat och vad som har orsakat dödsfallet. Den avlidna kroppen är inte identifierad och inga upplysningar om den kommer att lämnas innan identifiering och eventuella underrättelser till anhöriga är genomförda.

Den initiala brottsrubriceringen kan komma att ändras varefter utredningen fortskrider. Polisen arbetar nu med att identifiera kroppen och att utreda alla omständigheter omkring anträffandet och vad som kan ha skett innan kroppen anträffades. Personer som har gjort iakttagelser i området förhörs nu av polisen.

Polisen behöver allmänhetens hjälp i utredningen. Personer som vet något om händelsen eller som gjort iakttagelser i närheten av Hamnpiren uppmanas att snarast ta kontakt med polisen. Polisen kontaktas lämpligen direkt vid Hamnpiren, på telefon 114 14 alternativt på polisens hemsida där det finns ett tipsformulär.

Polisen har kallat en läkare till platsen för att konstatera dödsfallet.

Arkivbild

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *