Blåljus

Brand och penningtvätt – händelserik helg i grannkommun

Blåljus Polisen noterar en händelserik helg i Gislaveds kommun.

Under fredagsmorgonen får polisen in ett samtal om skadegörelse i Gislaved. Enligt uppgifter ska någon ha kastat in ett föremål genom en glasruta. Polispatrullen upprättar en anmälan om skadegörelse.

Några timmar senare inträffar er brand i en bostad i Anderstorp. När polis och räddningstjänst anländer til platsen är bostaden rökfylld. Polisen rubricerar ärendet om som allmänfarlig vårdslöshet och har två misstänkta personer, en i 60-årsåldern och en i 40-årsåldern.

Under den tidiga lördagsmorgonen kontrolleras en man i Gislaved. Mannen, som är i 35-årsåldern och hemmahörande i Skeppshult, påträffas med en större summa kontanter, som han inte kan redogöra var han har fått dem ifrån. Polisen tar pengarna i beslag och mannen är nu misstänkt för penningtvätt.

Klockan 04.10 under söndagsmorgonen kallas polisen återigen till Gislaved med anledning av ett bråk. Patrullen medlade i situationen.

Helgen avslutades med att polisen fick in anmälan om stöld genom inbrott i Reftele. Enligt uppgifter ska förövarna kommit över elektronik.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *