Blåljus

Fem polispatruller till misstänkt skottlossning som var rävjakt

Blåljus Klockan 08.50 kontaktade polisen av en person som berättade att skottlossning hade hörts från Apladalen i Värnamo cirka tio minuter tidigare. Några män och en bil med motorn på tomgång hade också synts i närheten och inringaren trodde det fanns en koppling till skotten som hörts.

Fem polispatruller skickades med högsta prioritet mot området för att ta reda på vad som pågick. Strax efter hördes 3–4 skott.

Minuten efter rapporterade en polispatrull att de hade träffat på en grupp jägare som jagade räv i området.

– Polisen konstaterar att det inte finns någon misstanke om brott och polisinsatsen avbryts. Polisen vill i sammanhanget betona att inringaren gjorde helt rätt i att kontakta polisen och överlåta till polisen att bedöma om det var ett brott eller inte. Polisen gjorde bedömningen att händelsen måste tas på största allvar till dess att motsatsen har bevisats. säger polisens presstalesman Thomas Agnevik

Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen, men en rekommendation, för att undvika liknande incidenter, är att man som jägare nära tätbebyggda områden på något sätt tillkännager att man sysslar med jakt. Det kan vara med olika typer av markörer/signalfärger eller att man helt enkelt ringer till polisen innan och berättar att man har för avsikt att jaga och att skottlossning kan höras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *