Blåljus

Krockade med 14 bilar

Blåljus En man är misstänkt för flera brott efter vårdslös körning i Mullsjö utanför Jönköping.

Under onsdagseftermiddagen blev ett stort antal bilar skadade i centrala Mullsjö. Det var en man som hade stulit en bil och kört in i sammanlagt 14 parkerade bilar. Lyckligtvis kom inga personer till skada. Polisen började få samtal om detta vid 15.30 och skickade flera patruller till Mullsjö för att stoppa mannen. Ett kortare förföljande pågick men mannen kom undan. Sista säkra positionen var vid ett industriområde. Polisen fortsatte sökandet på olika platser och adresser under eftermiddagen/kvällen.

Vid 19.30-tiden fick polisen samtal från en vårdinrättning. Mannen hade kommit dit och misstänktes vara narkotikapåverkad och må dåligt psykiskt.

Polisen hade sökt mannen redan under onsdagsmorgonen på grund av annan brottslighet, riktat mot en kvinna i 30-årsåldern. Han är misstänkt för olaga frihetsberövande, egenmäktigt förfarande, grov misshandel och skadegörelse.

Vad gäller körningen i centrala Mullsjö är han misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel och 14 fall av smitning från parkeringsskada. Den som har fått skador på sin bil bör kontakta polisen, om man inte redan har gjort det.

Mannen, som är i 25-årsåldern, är anhållen. Ärendet leds från Åklagarkammaren i Jönköping.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *