Blåljus

Medan du sov: Drogpåverkade inbrottstjuvar haffade

Blåljus En grov stöld genom ett villainbrott dominerar polisens nattsammanfattning.

06.50 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två har gripits, två har omhändertagits och en har behövt följa med för provtagning.

01.06: I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Nässjö uppstod misstanke om att föraren kunde vara drogpåverkad. Polisen påbörjade en utredning om drograttfylleri och föraren, en man i 35-årsåldern, fick följa med för provtagning och förhör. Han saknar körkort och blev därför även misstänkt för olovlig körning. I samband med en husrannsakan i den aktuella bilen anträffades en del misstänkt stöldgods, varför mannen då greps som misstänkt för stöld alternativt häleri. Bilen och det misstänkta stöldgodset togs i beslag.

Även en passagerare i bilen greps misstänkt för stöld alternativt häleri, det är en man i 20-årsåldern.

I samband med utredningsarbetet med anledning av det beslagtagna stöldgodset gjorde en kontroll av en bostad i Malmbäck och då upptäcktes att det hade varit inbrott i en bostad där. Polisen påbörjade en utredning om grov stöld genom inbrott och huset där det har varit inbrott har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

De båda misstänkta anhölls av åklagare strax efter klockan 04, skäligen misstänkta för stöld.

Källa: Polisen.se

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *