Blåljus

Medan du sov: Inbrott och halt väglag

Blåljus Polisen sammanfattar nattens händelser i länet

Arkivfoto David Alin

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits.

00.30 ett SOS-larm om brand i byggnad på Götgatan i Tranås kom till polisen. Enligt SOS ska alla ha tagit sig ur huset. Polisen har påbörjat en utredning om allmänfarlig vårdslöshet och brandplatsen är avspärrat inför en kommande kriminalteknisk undersökning. Något ska ha exploderat i samband med branden, okänt vad.

00.33 ett SOS-larm om brand utomhus i Klevshult kom till polisen. Det visade sig vara en bil som brann. Det finns ingen misstanke om brott.

00.56 samtal kom till polisen om att inbrottslarm hade utlöst på Bangårdsgatan i Jönköping. Framme på platsen kunde man konstatera att det varit inbrott.Någon har krossat en glasruta och tagit sig in i lokalerna och sökt efter föremål att stjäla. Det finns ingen misstänkt och det är för närvarande okänt om något saknas. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsunersökning är genomförd.

Efter att ett inbrottslarm hade utlöst på ett företag på Gnejsgatan kunde man konstatera att det varit inbrott. Någon ska ha klippt upp ett staket, gått in på området och krossat en fönsterruta samt en glasruta i en ytterdörr. Någon tros ha varit inne i lokalerna men det är oklart vad som saknas. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning är genomförd. Det finns ingen misstänkt.

03.20 ett SOS-larm om trafikolycka på Myntgatan i Jönköping. Det var en bilist som kört av vägen och voltat. Polisen åkte till platsen och det som hänt är att en bilist har kört av vägen, in i ett träd och en stolpe och sedan voltat. En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans. Det finns ingen misstanke om brott.

04.44 polisen kallades till Järnvägsgatan i Nässjö där väktare kallat på polis. Väktare hade åkt till platsen med anledning av ett brandlarm. En person som befunnit sig på platsen på Järnvägsgatan greps misstänkt för hot mot tjänsteman och två fall av skadegörelse. Dels mot en väktarbil och dels mot en butik på platsen. Den gripne är en man i 20-årsåldern och han fördes till polisstationen för förhör.

06.37 SOS-larm till polisen om trafikolycka på länsväg 598 i Gislaved där en bilist kört av vägen. Ingen personskada och ingen misstanke om brott. Det är extremt halt på olycksplatsen enligt räddningspersonal.

06.44 SOS-larm till polisen om trafikolycka på länsväg 515 i Reftele, Gislaved där en bilist kört av vägen och hamnat på sidan i diket mot ett träd. En person fördes till sjukhus med ambulans.

06.45 SOS-larm till polisen om trafikolycka på länsväg 582 i Karlshult, Gislaved där en bilist ska ha kört av vägen. Ingen personskada och ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Polisen uppmanar trafikanter att beakta risken för halka, vilket kan förekomma även vid plusgrader i luften.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *