Blåljus

Missing people hjälper till i sökinsats

Blåljus Polisen söker fortfarande efter en försvunnen man i trakten av Bosebo, ungefär en mil väster om Gislaved. Mannen är i 85-årsåldern och syntes senast till vid 10-tiden på onsdagen.

Bild på den försvunna mannen. Bild: Privat

Uppdatering lördag 08.30:

Sökandet efter mannen trappades under fredagskvällen ned. Under dagen kommer man från polisens sida främst att fokusera på att dyka i den närbelägna Majsjön.

– Det är fortsatt räddningstjänst men den har skurits ned. Vi kommer komma ut efter dykningarna med lite mer besked. Just nu är situationen lite mer i stå, säger vakthavande befäl vid polisen.

Signalement:
Mannen har stort vitt skägg och var vid försvinnandet klädd i grå mjukisbyxor och en svart skjorta. På fötterna hade mannen ett par tofflor.
Mannen uppges vara cirka 184 centimeter lång och ha en kraftig kroppsbyggnad.

13.01 Polisrytteriet samt sjöpolisen har också anslutit till sökinsatsen. Mannen är fortsatt ej anträffad.

Uppdatering torsdag 20.30: Mannen är ännu inte anträffad. Polisen har fortsatt att söka i området under hela dagen och kvällen. Arbetet fortsätter under natten.

Under fredag förmiddag har Missing people för avsikt att ansluta i sökinsatsen. Polisen tar fortsatt tacksamt emot tips via 114 14 eller polisen.se, som kan leda till att mannen hittas. Låt polisen avgöra vad som är viktig information eller ej.


Tidigare information nedan

Polisen söker med hund, drönare och helikopter i området, utöver vanliga polispatruller. Helikopter anslöt i sökinsatsen vid 20-tiden.

Det är ett område med en del hus, samt skog och fält och mindre vägar. Mannen ska ha lämnat bostaden till fots.

Polisen beslutade att inleda så kallad räddningstjänst. Det innebär att polisen leder sökinsatsen med större möjligheter att tillhandahålla nödvändiga resurser, samt med större befogenheter.

Uppdatering torsdag 4 augusti klockan 07:44:

Sökinsatsen efter den försvunna mannen fortsätter då mannen ej har anträffats än. Förutom hundpatruller och drönare kommer en helikopter att ansluta under förmiddagen, skriver polisen på sin hemsida.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *