Blåljus

Misstänkt dieseltjuv anhölls

Blåljus Polisen sammanfattar natten med händelser i Jönköping, Tenhult och Tranås.

06.50 Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott, se nedan.

00.07 Polisen fick samtal från väktare om ett inbrottslarm på en skola i Tranås. Polisen åkte till platsen men ingen gärningsperson fanns kvar. Polisen har påbörjat en utredning om försök till stöld.

00.31 Inbrottslarm från en återvinningsstation i Tranås. Polisen åkte till platsen men ingen gärningsperson fanns kvar. Polisen har påbörjat en utredning om försök till stöld.

00.14 I samband med en fordons- och förarkontroll i stadsdelen Ryhov i  Jönköping uppstod brottsmisstankar. Polisen anträffade slangningsutrustning och cirka 50 liter diesel i en tank. En man i 30-årsåldern blev misstänkt för stöld alternativt häleri av dieseln, samt förberedelse till stöld med anledning av slangningsutrustningen och tanken, som var av en större modell. Mannen greps och blev strax efter klockan 03.00 anhållen av åklagare.

00.56 Polisen åkte till en återvinningscentral i Tenhult efter ett inbrottslarm. Det kunde konstateras av larmet att två personer varit inne på inhägnat område och därför har polisen påbörjat en utredning om laga intrång. Ingen är frihetsberövad.

Källa: Polisen.se

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *