Blåljus

Mordförsök i Jönköping

Blåljus Ett mordförsök i Jönköping utmärker nattens polisiära händelser.

06.40 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits för berusning/ordningsstörning men två har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.05 polisen fick samtal om att en sårskadad person hade anträffats utomhus i Ekhagen i Jönköping. Polisen åkte till området och sökte och hittade en man som blödde efter sårskador i ansiktet. Det var en man i 25-årsåldern som fördes till sjukhus med ambulans. Polisen började arbeta med att säkra spår på brottsplatsen, som spärrades av. En polishund spårade från brottsplatsen till en bostadsadress, där det uppstod misstankar om att en viss bostad kunde kopplas till händelsen. I den bostaden anträffades tre personer som greps misstänkta för försök till mord. Bostaden spärrades också av för en kriminalteknisk undersökning.

De tre personer som greps är en kvinna i 40-årsåldern, en kvinna i 25-årsåldern och en man i 30-årsåldern. De fördes till polisstationen där de förhördes och därefter blev alla tre anhållna av jouråklagare. Då åklagaren leder förundersökningen hänvisas frågor om ärendet till åklagarkammaren i Jönköping.

Polisen har tagit en del föremål i beslag för kriminalteknisk undersökning.

00.36 SOS-larm till polisen om arbetsplatsolycka på en arbetsplats på Industrivägen i Bredaryd, Värnamo. En anställd ska enligt initiala uppgifter ha fått ett tungt föremål på sig. Den drabbade är en man i 50-årsåldern och han fördes till sjukhus med ambulans, oklart skadeläge. Polisen har påbörjat en utredning om arbetsplatsolycka.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelseratt rapportera om.

Källa: Polisen.se

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *