Blåljus

I natt: Inbrott och vildsvin påkört av tåg

Blåljus Länspolisen summerar en innehållsrik onsdagsnatt.

Polisen har hittills det här dygnet hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan/rattfylleri.

I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Torpa under natten blev föraren, en man i 25-årsåldern misstänkt för drograttfylleri. Han fick följa med för provtagning och förhör och frigavs därefter.

Strax innan tvåtiden kallades polisen till Jordbrovallen i Jönköping med anledning av ett upptäckt inbrott. När polisen börjat utreda vad som hänt visade det sig att det varit inbrott och att okända gärningspersoner hade krossat en glasruta och därefter tagit sig in i lokalerna. Det har dock inte gått att utreda om det saknas några föremål från lokalerna. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott.

Vid halv fyra-tiden fick polisen ett SOS-larm om påkörd person på tågspåret i närheten av järnvägsstationen i Huskvarna. Polisen åkte till platsen tillsammans med räddningstjänsten för att utreda vad som hänt. Trafikstopp beslutades av Trafikverket klockan 03.41. Räddningstjänsten anträffade delarna av ett påkört dött vildsvin på tågspåret och trafikstoppet kunde hävas klockan 03.51. Ingen personskada och ingen misstanke om brott.

I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på E4:an vid Värnamo vid fyratiden blev föraren, en man i 25-årsåldern, misstänkt för drograttfylleri. Mannen blev även misstänkt för grov olovlig körning och ringa narkotikabrott genom eget bruk. Han fick följa med för provtagning och förhör och frigavs därefter. I samband med händelsen kontaktade polisen Kronofogden som kom till den misstänkte och genomförde en utmätning.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Under dagen kommer polisen i Jönköpings län att genomföra utbildning med polisaspiranter i polisbilskörning med utgångspunkt från Jönköping. Det här är ett steg i polisens nationella förarutbildning för att polisaspiranterna ska erhålla behörighet att framföra polisfordon under utryckning. Detta kan göra att ett större antal polisbilar kan iakttas ute i trafiken. För att utbildningen ska bli ändamålsenlig och verklighetsanpassad har dessa fordon tillstånd att överskrida vissa trafikregler, exempelvis när det gäller hastighet.

Källa: Polisen.se

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *