Blåljus

I natt: skadegörelse och inbrott

Blåljus Det har nog varit fullt upp för polisen i Jönköpings län i natt med ett 60-tal hanterade ärenden.

Skadegörelse vid bensinstation, Värnamo

22:43 Polisen fick ett överfallslarm från en bensinstation på Högalund, Värnamo. Väktare åkte till platsen, polis likaså. En man ska ha sparkat sönder en skylt utanför butiken.

Mannen är kraftigt berusad och fick följa med för tillnyktring. Han är i 25-årsåldern och misstänks för skadegörelse. Mannen har inte hörts ännu på grund av berusningsgraden.

Inbrott i verksamhetslokal, Jönköping

22:57 Polis larmades till Åsenvägen i Jönköping med anledning av ett inbrott. Minst en dörr till en verksamhetslokal var sönder. Någon, eller några, hade tagit sig in i lokalen. Det är oklart om något har stulits men händelsen rubriceras som stöld genom inbrott, det finns ingen misstänkt.

Två envarsgreps efter stöld och skadegörelse, Jönköping

23:23 Polis kallades till en adress i Norrahammar, Jönköping. Personen som larmade polis berättade att två misstänkta gärningspersoner hade envarsgripits. De två misstänkta gärningspersonerna ska ha skadat, och stulit från, en parkerad personbil.

Polis åkte till platsen och övertog gripandet. Brottsrubriceringarna är stöld och skadegörelse. De gripna är två män som är i 30-årsåldern. En brottsplatsundersökning har genomförts.

Brand i lägenhet, Jönköping

00:14 Polisen larmades till Värnamovägen med anledning av en brand. Det rörde sig om en brand i en lägenhet.

Ingen ska ha skadats fysiskt. Polisens presstjänst har inga uppgifter om materiella skador. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand. Ingen är delgiven misstanke, polis har fotodokumenterat bostaden.

Bilist vägrade stanna för polispatrull, Mariannelund – Eksjö

01:45 En polispatrull befann sig i Mariannelund och skulle stoppa och kontrollera en bilist som inte valde att stanna för polispatrullen. Det gjorde att polispatrullen körde efter bilen men senare tappade polispatrullen visuell kontakt med bilisten.

Kort därpå, vid klockan 01:55, får polisen vetskap om en trafikolycka på länsväg 919, Mariannelund, där en personbil hade kört i diket. Det visade sig vara samma bil som patrullen tidigare åkt efter.

Ingen person skadades i samband med trafikolyckan. Bilisten, en man i 20-årsåldern, misstänks för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik. Han fick följa med för provtagning. Mannens körkort omhändertogs.

Två anhållna misstänkta för häleri, Jönköping

03:19 Polisen larmades till en snabbmatsrestaurang på Sjukhusgatan i Jönköping. Personal hade noterat en misstänkt berusad bilist och kontaktade då polis.

När polis kom till platsen kontrollerades en man och en kvinna som befann sig i anslutning till bilen. Det visade sig att bilen vad falskskyltad och att bilen var anmäld som stulen. Mannen och kvinnan, som båda är i 30-årsåldern, greps misstänkta för häleri. Under natten mot måndagen anhölls de båda. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma, och nuvarande brottsrubricering kan ändras.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Källa: polisen.se

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *