Blåljus

Natt till söndag: Mordförsök

Blåljus En man greps under natten efter en minst sagt farlig färd utanför Jönköping.

Polisen i Jönköpings län har hanterat närmare 90 ärenden mellan klockan 22.00–07.00. En person har gripits och fem har frihetsberövats på grund av berusning, narkotikapåverkan etcetera.

01.47 Polisen fick samtal om att en man hade stulit en hjullastare från en gård utanför Habo. Mannen hade sedan kört in i en fastighet på gården, och kört vidare mot Habo. Där ska han ha vält en bil som stod på en parkering. Polisen larmade ut många patruller för att få stopp på mannen.
Strax efter 02.00 fick polisen samtal om att en man hade tvingat till sig en personbil genom hot. Det visade sig att hjullastaren strax före hade kraschats in i ett garage på Hantverkaregatan.
Den stulna bilen kördes på länsväg 195 mot Jönköping i hög hastighet. 02.34 hade polisen fått stopp på mannen, nära Mariebo, efter att ha använt spikmatta.
Mannen, som är i 35-årsåldern, greps. Han är bland annat misstänkt för försök till mord, grovt rån, grov skadegörelse, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel med mera. Inga personskador ska ha kommit till polisens kännedom, men stora materiella skador. Polisen arbetar fortsatt med att få klarhet i alla detaljer i ärendet.

I övrigt har polisen hanterat flera bråk och larm om misshandel, som inte har slutat med gripande eller att någon skulle vara allvarligt skadad.

Källa: Polisen.se

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *