Blåljus

Natt till tisdag

Blåljus Händelser i Jönköping, Vetlanda och Värnamo.

– Under natten mot tisdagen har polisen hanterat 20 händelser som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits för brott och inga allvarliga brott har kommit till polisens kännedom. Två personer har omhändertagits för fylleri eller provtagning, uppger Åsa Willsund som är presstaleskvinna vid polisen.

03.23 Polisen kontaktades klockan 03,23 i natt av en lastbilsförare på Runemovägen vid Margretelund i norra Värnamo. Föraren hade parkerats sin lastbil och låg och sov när han vaknade av ljud som kom underifrån lastbilen. När han tittade ut såg han två mörkklädda personer röra sig utanför lastbilen och misstänkte att de stal diesel. Polis beordrades till platsen men ingen person fanns då kvar. Hundförare fick upp ett står och började söka efter gärningspersonerna. Polisen begärde tågstopp mellan Hörle och Värnamo under tiden 04:05-04:20 då polisen befann sig nära järnvägsspåret. Ingen gärningsperson påträffades. Ungefär 200 liter diesel har stulits och en anmälan om stöld är upprättad.

03.23 Polisen stannade och kontrollerade en bil och dess förare på Kortebovägen i Jönköping. Föraren, en man 30-årsåldern, visade tecken på att vara narkotikapåverkad och fick följa med för provtagning. Han misstänks för rattfylleri under påverkan av droger och för grov olovlig körning. Bilen har tagits i beslag då föraren misstänks för flera olovliga körningar. Vid husrannsakan i bilen hittades knivar och betonger och även en anmälan om grovt brott mot knivlagen upprättades.

06.09 En anmälare kontaktade polisen från en gård utanför Vetlanda. Man hade upptäckt att det skett ett inbrott i en låst lada under natten och fyra fyrhjulningar saknas. Polis kommer att åka till platsen under morgonen.

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *