Blåljus

Polisen tog man som var efterlyst för mordbrand

Blåljus Polisens rapport från natten handlar om händelser i Barnarp, Jönköping och Vetlanda.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 106 ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits. Tolv personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:14 Polis larmades till resecentrum i centrala Jönköping med anledning av att några personer betett sig märkligt. När polisen kom till platsen gjordes en kontroll av en person och då uppstod misstanke gällande ringa narkotikabrott eget bruk. I samband med kontrollen visade det sig också att personen, en man i 20-årsåldern, var efterlyst, anhållen i sin frånvaro i ett annat ärende, gällande mordbrand och därför greps mannen. Ärendet gällande mordbrand är åklagarlett .

01:14 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Kullgatan i Vetlanda uppstod misstanke om narkotikabrott mot föraren. Mannen, i 25-årsåldern, fick följa med polisen för provtagning och förhör. Han är i nuläget misstänkt för drograttfylleri och både körkort och nycklar omhändertogs tillfälligt enligt polislagens 24:e paragraf.

03:20 Polis larmades till Transportvägen i Barnarp, Jönköping, med anledning av ett inbrottslarm. Vid ett inhägnat område ska två personer ha försökt slanga bensin ur en grävmaskin. När polispatruller och hundpatrull kom till platsen hade gärningspersonerna försvunnit. En spaningsinsats inleddes och fordonskontroller genomfördes men ingen person kunde gripas. Polis kommer att skriva en anmälan om stöld.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Källa: Polisen.se

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *