Blåljus

Rattfull smet från dödsolycka

Blåljus En man i 50-årsåldern blev trafikdödad i trakten av Rydsnäs norr om Eksjö kring klockan 21.30 i går kväll och vid midnatt kunde den misstänkte bilföraren stoppa efter en biljakt.  

Genrebild

Det var klockan 21.32 som polisen fick ett SOS-larm om en trafikolycka på länsväg 134 mellan Rydsnäs och Forsnäs i Yre kommun där en trafikant uppmärksammat spår som tydde på att en person kunde ha blivit påkörd.

Klockan 21.39 meddelade räddningspersonal att en person hade anträffats på platsen med mycket allvarliga skador och han avled.

En förundersökning gällande grovt vållande till annans död och olovligt avvikande från olycka inleddes.

Vid midnatt kom en polispatrull vid olycksplatsen i kontakt med en bilist som skulle kunna sättas i samband med olyckan. Patrullen försökte få bilisten att stanna men den denne avvek från platsen och ett förföljande inleddes.

Efter cirka en mil väjde den flyende bilisten att svänga in på en mindre väg som inte har någon anslutningsväg. En man i 40-årsåldern greps misstänkt som vållande till olyckan på länsväg 134 samt att han misstänkts för rattfylleri. Bilen som mannen färdades i togs i beslag för teknisk undersökning.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *