Blåljus

Stökig natt till söndag

Blåljus Polisen rapporterar en rad händelser i Värnamo, Eksjö, Gislaved och Jönköping.

– Sedan midnatt har polisens regionledningscentral hanterat 53 ärenden gällande Jönköpings län. Natten har varit relativt stökig med flertalet rapporterade våldsbrott, noterar Åsa Willsund som är presstaleskvinna vid polisen.

23.52 Polisen larmades till ett vaktmästarförråd på Solbacksgatan i Gislaved med anledning av inbrott. Tre personer hade setts göra inbrott och lämnat platsen i en personbil. En polispatrull stannade en bil som stämde in på signalementet vid Burseryd. I bilen befann sig tre personer varav två erkände på plats att de utfört stölden. De misstänks för grov stöld men då det inte ansågs finnas häktningsskäl släpptes de på plats efter förhör. Misstanken kvarstår.

00.53 Inbrott i villa på Storgatan i Värnamo. En boende vaknade och upptäckte att han precis hade haft inbrott i en förrådsdel av huset. Därifrån hade ett vapenskåp släpats ut på altanen. I anslutning till huset anträffade polis två personer som greps misstänkta för inbrottet. De är båda män och är i 40 respektive 45-årsåldern.

01.57 En plåtdörr till en bankomat sprängdes i Råslätts centrum i Jönköping. Okända gärningspersoner hase försökt att tillgripa pengar men inte lyckats. Gärningspersonerna sprang då från platsen. Då det misstänktes att ännu en sprängladdning fanns kvar på platsen kallades nationella bombskyddet till platsen och hanterade ytterligare en sprängladdning. Polisen har sökt efter gärningspersonerna men ännu är ingen gripen.

03.24 Polisen beordrades till Juneporten i Jönköping där två kvinnor i 20-årsåldern hade blivit misshandlade av en man. Kvinnorna hade skador i ansiktet och en av dem blödde från foten. De fördes med ambulans till sjukhus. En namngiven man kunde gripas i en lägenhet i Jönköping strax efter klockan 06.00 och misstänks för två fall av misshandel.

04.07 Polisen larmade till en lägenhet i Eksjö med anledning av en misshandel. En man i 18-årsåldern hade slagit en annan man, vilken fick föras till sjukhus med ambulans då han fått en sårskada i huvudet. Den utpekade gärningsmannen är också i 18-årsåldern. Han greps i anslutning till platsen och fördes till polisstationen för förhör. Han är misstänkt för misshandel.

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *