Blåljus

Ungdom utsatt för rånförsök – lyckades smita in i tåg

Blåljus Under natten har en pojke i 15-årsåldern utsatts för ett rånförsök.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Jönköpings län. Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Rånförsök i Habo

Vid 11-tiden fick polisen information om att en pojke i 15-årsåldern utsattes för ett rånförsök på järnvägsstationen i Habo. Två individer höll fast honom innan han lyckades smita in i ett tåg. De bägge gärningsmännen slog sedan söder en del av en busskur. Polisen har hållit förhör med målsägande samt vittnen. En anmälan om försök till rån samt skadegörelse är upprättad.

Narkotkabrott upptäcktes vid kontroll

Strax innan midnatt gjorde en polispatrull en fordons- och förarkontroll på Värnamovägen i Jönköping. Under kontrollen uppstod misstanke om drograttfylleri och en husrannsakan utfördes i bilen. Det visade sig finnas misstänkta droger i bilen och samtliga fyra män som fanns i bilen greps misstänkta för narkotikabrott i överlåtelsesyfte. Föraren misstänks också för drograttfylleri.

Flera rattfyllerister avslöjade

Vid ettiden stoppade en polispatrull en personbil för en fordons- och förarkontroll på Klostergatan i Jönköping. Föraren blåste positivt i sållningsinstrumentet och hade dessutom inget körkort med sig. Föraren fick följa med för provtagning. Den slutade väl för den misstänkta då mannen blåste under straffbar nivå och är därför inte längre misstänkt för rattfylleri. Ytterligare en rattfyllerist togs vid fyratiden på länsväg 151 i Hestra. Han misstänks för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott innehav. Sämre gick det för en förare som stoppades på Östra Holmgatan i Jönköping vid halv tre-tiden. Efter blodprovtagning misstänks han för grovt rattfylleri.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *