Blåljus

Väktare påkörd av misstänkta tjuvar

Blåljus Rån i Gnosjö och händelser i Jönköping och Värnamo

Polisen i Jönköpings län har hanterat ungefär 30 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

22.58 Polisen fick samtal om att de skulle ha skett ett rån i en bostad i Gnosjö. Tre personer skulle ha knackat på bostadsinnehavarens dörr och när han öppnade dörren skulle de tre personerna hotat honom med ett tillhygge. En klocka ska ha stulits. En anmälan om rån har upprättats.

01.57 Polisen larmades till Ebba Ramsays väg i Jönköping med anledning av att en väktare hade blivit påkörd över foten av en fyrhjuling. En väktare hade sett fyrhjulingen åka runt i området och valde att samtala med de två personerna på fyrhjulingen. Under samtalet skulle föraren ha visat upp ett tillhygge. Väktaren sa att han skulle ringa polisen, då ville personerna på fyrhjulingen lämna platsen. När personerna åkte från platsen körde de över väktarens fot. Polisen grep två män som nu är misstänkta för våld mot tjänsteman. De gripna männen är i 35- respektive 40-årsåldern. De gripna männen hördes och släpptes efter åklagarkontakt. Misstankarna kvarstår.

03.30 Polisen larmades till ett företag på Silkesvägen i Värnamo med anledning av ett pågående inbrott. Enligt uppgift skulle två personer vara inne i ett inhägnat område. Polisen åkte dit och hundpatrull sökte efter misstänkta gärningspersoner utan att hitta någon som kunde kopplas till händelsen. Polisen kommer att skriva en anmälan om försök till stöld.

Källa: Polisen.se

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *