Debatt


Äldre ska ha råd att resa med Länstrafiken

Debatt Om (S)-regionpolitiker får styra efter valet kommer prisvärt seniorkort införas. Läs insändaren här.

Många län har redan infört ett billigare kort för pensionärer inom kollektivtrafiken. Vi socialdemokrater, som sitter i opposition, har under hela mandatperioden drivit frågan om att vi även ska införa ett i Jönköpings län. Senast i november röstade alliansledningen och Sverigedemokraterna bort vårt förslag. Men om vi får mandat att styra Region Jönköpings län efter valet kommer vi att införa ett prisvärt seniorkort.

Kortet ska gälla för dem som fyllt 65 år och för linjelagda resor inom länstrafiken. Det ska införas under 2019. Seniorkortet ska fungera på samma sätt som ungdomskortet, som även det var ett förslag från Socialdemokraterna. Det var en väldigt lyckad satsning! Aldrig förr har så många ungdomar rest med länstrafiken som nu. Det här något som vi vill att de äldre också ska få samma möjlighet att göra.

För en billig avgift kan då pensionärer, som ofta har det lite knapert i plånboken, resa runt i hela vårt län för att träffa barnbarn, vänner eller bara för att göra en utflykt till en annan ort. Att få större möjligheter att kunna resa runt ger ett rikare liv. Det här är så viktigt för Socialdemokraterna att vi har gjort seniorkortet till ett vallöfte.

Jeanette Söderström
Gabriela Mohlin
Berry Lilja
Tobias Gyllensten
Annki Stark
Socialdemokraterna i Region Jönköpings län

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *