Debatt

Debatt: ”katastrofal valförlust” i Gnosjö

Debatt Kari Parman debatterar Socialdemokraternas kandidatval till oppositionsrådet i Gnosjö.

Kari Parman

Vad säger det om den av socialdemokratin förda politiken i Gnosjö kommun att Socialdemokraternas kandidat till oppositionsråd röstades fram med hjälp av ett massivt stöd av de borgerliga partierna?

Att Socialdemokraterna i Gnosjö haft problem med att vaska fram en kompetent kandidat till oppositionsråd har tydliggjorts av alla turerna men att man ännu än gång missade möjligheten att ta nya tag och börja driva en klassisk socialdemokratisk politik, som efterfrågas av väljarna, är beklämmande. När man nu hade chansen att nominera en progressiv kraft som kunde återskapa förtroendet för partiet valde man istället att nominera en ur det gamla gardet, en som under mer än ett sekel, varit med och format den politik som ledde till en katastrofal valförlust i de senaste kommunalvalet.

Med tanke på det så är det kanske inte så förvånande att borgerligheten röstade för glatta livet på Socialdemokraternas kandidat. Det var ju betydligt fler borgare än sossar som röstade fram det nya oppositionsrådet så nu återstår det att se, hur mycket opposition det blir och, vem hen egentligen företräder i kommunen.

Efter mötet skrattade borgarna säkert hela vägen hem och lyckönskade sig själva inför en ljus framtid och de kommande valet om 3 år.

Debattör: Kari Parman, partipolitiskt obunden

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *