Debatt

Moderater om de rödgröna

Debatt

Sluta ge rödgröna frikort!

För en tid sedan gick vi moderater ut med beskedet att vi vill lägga en alliansgemensam budget så snart som möjligt. Tyvärr delar ännu inte samtliga allianspartier ståndpunkten att man ska rösta på sin egen politik – eftersom det finns en risk att SD skulle rösta på den. Vi som, i likhet med dessa, också vill se ett krympande SD är övertygade om att deras ställningstagande tvärtom gynnar Jimmie Åkesson. Att inte sätta politiska sakfrågor främst, utan ovannämnda inställning, riskerar slå särskilt hårt mot just vårt Jönköpings län.

Sverige står idag inför enorma utmaningar. En stark allians, som försöker få igenom sin politik med det parlamentariska underlag väljarna gett, är helt avgörande för att vända utvecklingen. Situationen där varken regeringen eller Alliansen agerar trots rekordstora problem är ohållbar. Sverige och Jönköpings län har inte råd med det.

För en aktiv opposition räcker det inte att rösta ner dåliga förslag, särskilt inte i tider som dessa. Politiska partier har ett förpliktigat ansvar att få igenom sin politik. Gör man inte det saknar man som politiker existensberättigande, då räcker det med att driva en tankesmedja.

Skadlig politik får inte stå utan motpol, och det ansvaret faller särskilt tungt på det ledande oppositionspartiet. Moderaterna tänker inte längre vika ner sig på grund av att vi har stöd av en riksdagsmajoritet. Våra väljare förväntar sig att vi gör allt i vår makt för att stoppa dåliga förslag och att driva igenom våra egna lösningar.

Vi moderater tänker arbeta konstruktivt för att förverkliga så mycket av moderat politik och allianspolitik som möjligt. Sverige måste gå från kaos under Löfven, där ingen vet vad som är på väg eller vem som har ansvaret, till en politik som stärker trygghet, försvar, rättsstat och företagande. Sverige och Jönköpings län har inte råd att vänta på en ny regering.

Mats Green
Riksdagsledamot (M)
Jönköpings län

Jonas Ericson
Distriktsordförande
MUF Jönköpings län

Dela