Debatt

Nu får det vara nog!

Debatt Bedrägeribrotten mot äldre ökar och blir alltmer sofistikerade. En utveckling som vi är oroade över och som det måste vidtas krafttag mot, menar företrädare för KD seniorer i Jönköpings län i en debattartikel.

Nu härjar ligor som uppger sig komma från polisen! Omfattningen av dessa brott har under en längre tid ökat kraftigt. Bara under februari månad 2022 var det 993 anmälningar, varav 266 fall uppges ha varit fullbordade, enligt senioren.se. Under första kvartalet i år anmäldes 5 603 brott riktade mot äldre och funktionsnedsatta. Enligt polisens bedömningar bidrar de här kriminella brotten till den organiserade brottsligheten med över 150 miljoner kronor årligen.

Vi som har varit med och byggt upp vårt land och som i grunden litar på våra medmänniskor ska inte behöva utstå detta! Många känner skam över att ha blivit lurade och tar själva på sig en stor del av ansvaret och tänker ”att jag borde förstått bättre”, men de enda som ska skämmas är de kriminella som skor sig på äldres godtrogenhet.

Vi i KD Seniorer föreslår därför skarpare tag mot bedrägeribrott, som ofta drabbar äldre och funktionsnedsatta. Vi anser att polisen och rättsväsendet måste få bättre resurser och även kunna ge medborgarna verktyg och kunskap om hur man bäst motverkar den här typen av brott. Samtidigt måste hela samhället på nytt präglas av vad som rätt och fel i livet och se till att den som gör rätt blir belönad och den som gör fel straffas, så att samhället får en ny, bättre och säkrare inriktning för dess medborgare.

Nu får det vara nog!

KD Seniorer Jönköpings län

Åke Lundgren                                                                 Liisa Svenningsson

Ordförande                                                                    Styrelseledamot

Taggar

1 reaktion på Nu får det vara nog!

Ja inte kan man påstå att KD har fel, att det är så här många brott och regeringen som inte bryr sig, varför hatar sossarna sin egen befolkning för annars skulle dom fixat det på dom 8 åren som gått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *