Frimärke

Över 30 000 hundar i Postnords tävling

Frimärke Av Sveriges hundägare har nästan 4,5 procent skickat in ett bidrag till Postnords tävling för att få sin hund porträtterad på frimärke.

Pressbild

Tävlingen arrangeras i samarbete med Svenska Kennelklubben.

Häromdagen avslutades nomineringstiden för att få sin hund på frimärke som totalt resulterade i 30  700 bidrag. I Sverige finns cirka 692  217 hundägare, enligt Jordbruksverket. Antal tävlande utgörs alltså av nästan 4,5 procent av Sveriges alla hundägare.

– Vi hade på känn att den här tävlingen skulle engagera, men hade nog inte vågat hoppas på att ha så här många fina hundar att välja bland. Vi kommer att leta efter härliga hundar med det där lilla extra både hos hund och motivering säger Kristina Olofsdotter, chef för Frimärken vid Postnord.

Bland alla bidrag kommer nu fem hundar att väljas till frimärksmodeller. Tävlingens jury består av Postnords Frimärksråd och representanter från Svenska Kennelklubben, som är hundägarnas riksorganisation.

Pressbild

– Det som är extra roligt för oss som rikstäckande organisation är att vi verkligen ser en stor variation bland bidragen. Här finns alla typer av hundar representerade, från norr till söder. Redan från start såg vi en trend i att nominera sin älskade familjemedlem säger Hans Rosenberg, presstalesman hos Svenska Kennelklubben.

Frimärkstävlingen pågick mellan 20 januari – 9 februari 2020. Vinnarna meddelas under vecka 12. En hundfotograf kommer sedan att  ta bilder av de hundar som kommer bli frimärken. Frimärkena släpps i handeln den 27 augusti 2020.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *