Frimärke

Katter presenteras i dag

Frimärke Att få sin katt avbildad på ett frimärke har intresserat många runt om i Sverige.

När Postnord nu lanserar nya frimärken så har 18 370 kattbilder och motiveringar granskats i samband med en tre veckor lång tävling. Nu har fem vinnare korats. Sveriges populäraste husdjur bjuder på både historier och relationer, samlat i ett frimärke.

Katten är svenskarnas överlägset populäraste husdjur och faktiskt hela Europas.

När Postnords tävling om vilka fem katter som skulle få pryda ett frimärke var det märkbart vilka starka relationer och historier som återfanns i de inskickade bidragen.

– Vi är glatt överraskade av det stora engagemang vi har väckt med den här tävlingen. Det märks verkligen hur viktig katten är i många hem och för många människor, säger Kristina Olofsdotter, Chef Postnord Frimärken.

De fem vinnarkatterna med olika personlighet och utseende representerar Sveriges populäraste husdjur. Katten Bengt i Västerås som ger glädje och sällskap och gör att man mår bra. Vårdkatten Fili i Kiruna som inte vikit från sin mattes sida under långtidscovid. Hera i Lund är pigg på äventyr och visar att ingenting är omöjligt medan snälle Cornelis i Enskededalen förgyller tillvaron för sin ägare med sin nyfikenhet. Och sist men inte minst Valiant i Kalmar som räddades tack vare ett av de många katthem som ser till att katter med otur får en ny chans och den kärlek och omvårdnad de förtjänar.

– Postnord tar emot förslag från alla som vill påverka vad som kommer på frimärke. Ett sätt att skapa extra delaktighet är via tävlingar. Våra frimärken ska skildra populära och aktuella teman och det här är ett sätt att få input från våra kunder, säger Kristina Olofsdotter.

De fem katterna är illustrerade av Annelie Carlström och finns i ett häfte om 10 frimärken, valör Inrikes brev och ges ut i dag den 25 augusti.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *