Gislaved

Nytt politiskt styre

Gislaved Det är nu klart att Alliansen kommer att samverka i Gislaveds kommun under mandatperioden 2019–2022. De har även en valteknisk samverkan med Westbopartiet.  

Alliansföreträdare i Gislaveds kommun. Från vänster: Lennart Kastberg (KD), Anton Sjödell (M), Carina Johansson (C) och Fredrik Sveningson (L). Pressbild

Under de närmaste fyra åren kommer Centerpartiet, Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna i Gislaveds kommun att samverka. För att få majoritet har partierna även en valteknisk samverkan, samt årliga budgetuppgörelser med Westbopartiet.

Carina Johansson (C) kandiderar till att bli kommunstyrelsens ordförande och Anton Sjödell (M) kandiderar till uppdraget som kommunstyrelsens 1:e vice ordförande med ansvar för näringslivsfrågor.

– Det känns mycket bra att vi får ett nytt, hållbart ledarskap i kommunen. Röstsiffrorna visar att det är många invånare som tror på vår politik. Vi kommer att skapa en politisk stabilitet där regelbundna samtal med våra invånare prioriteras högt, säger Carina Johansson (C).

– Jag är väldigt nöjd över att alliansen har fått väljarnas förtroende att styra kommunen. Det kommer att bli en tydligare högerpolitik där vi skapar trygghet och ökat inflytande för våra invånare samt goda förutsättningar för näringslivet. Vi kommer alltid att ha kommunens bästa för ögonen, säger Anton Sjödell (M).

– Samtalen inför det här samarbetet har känts bra och jag ser fram emot de här fyra åren, säger Lennart Kastberg (KD).

– Vi tycker att vi har hittat hem igen, i Alliansen. Det känns väldigt positivt och vi har haft väldigt bra och konstruktiva samtal kring vårt kommande samarbete, säger Fredrik Sveningson (L).

– Vi ser det här som otroligt inspirerande där vi kommer att få gehör för vår politik. Det känns fantastiskt, säger Sven Johansson (Westbopartiet).

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *