Järnväg

Trafikstart för Snälltågets nattåg till Berlin

Järnväg Söndagen den 27 juni avgår Snälltågets nattåg till Berlin och man kan kliva på i exempelvis Alvesta eller Nässjö.

Resa med Snälltåget. Pressbild

Denna gång går färden över Öresundsbron och Danmark till Tyskland. Det är det första nattåget som går över Öresundsbron och det är också Snälltågets första tåg i Danmark.

– I och med att Sverige, Danmark och Tyskland lättar upp sina restriktioner är det nu äntligen dags för oss att börja köra vår nya nattåglinje till Berlin via Danmark. Vi ser fram emot att erbjuda en trevlig och hållbar reseupplevelse som så många har saknat på grund av pandemin och vi ser fram emot att välkomna kunderna ombord, säger Carl Adam Holmberg, affärschef Snälltåget.

Den nya nattåglinjen går Stockholm-Berlin via Malmö och Danmark till Tyskland ersätter den gamla linjen Malmö – Berlin via Trelleborg – Sassnitz som Snälltåget har kört sedan 2012. Fler destinationer och fler avgångar är några av de förbättringar som är att vänta för kunderna. Trafiken kommer att köras på förnyelsebar el för att få minsta möjliga miljöpåverkan och det finns även möjlighet för resenärerna att boka biljett till ytterligare 30 tyska städer och Prag förutom Berlin direkt på Snälltågets hemsida.

– Vi vill göra det enkelt och prisvärt att resa hållbart i Europa. Kliva ombord i Stockholm, vakna upp i Berlin, spendera en helg i Tysklands huvudstad och sedan åka vidare till München, Dresden, Köln, avslutar Carl Adam Holmberg.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *