Jönköping

Direktflyg till Kap Verde

Jönköping Med start den 2 februari 2020 kommer det att gå flygcharter från Jönköpings flygplats direkt till Kap Verde utanför Afrikas kust.

Kap Verde. Pressbild  [1/3]

Kap Verde. Pressbild  [2/3]

Kap Verde. Pressbild  [3/3]

– Vi är jätteglada för att TUI väljer att göra den här satsningen på Kap Verde från Jönköping. Att invånarna i vår region nu kan ta sig till sin närmaste flygplats för att uppleva detta spännande resmål, istället för att ägna flera timmar i bil på att ta sig till flygplatsen, tror och hoppas vi kommer uppskattas av många, säger Henrik Älverdal marknadschef vid flygplatsen

TUI började etablera sig på Kap Verde för ett tiotal år sedan. Ögruppen kännetecknas av dess solsäkra klimat och ändlösa stränder. Resmålet passar för såväl den som vill ha äventyr och upptäcka någonting nytt, eller den som bara vill koppla av.

– Kap Verde, ett av Afrikas minsta länder, har på kort tid blivit ett av våra absolut populäraste resmål. Soligt och varmt under vinterhalvåret och ett hotellutbud för alla smaker, oavsett om det är en familj, ett par eller ett gäng äventyrare som åker. Vi är väldigt glada och stolta att kunna erbjuda resenärer från Jönköping direktflyg till detta fantastiska örike, säger Patrick Törn, försäljningschef TUI Sverige.

• Större flygplan
Flygresan genomförs med en lite större flygmaskin än som vanligtvis trafikerar Jönköping, en Boeing 767–300 med plats för 328 passagerare. En av förutsättningarna för att kunna hantera en så pass stor maskin är genomförandet av de utbyggnadsplaner som tidigare aviserat.

– TUI:s satsning med större typ av flygmaskin rimmar väl med våra egna planer. Förhoppningsvis är det bara början och att vi kommer få se fler i samma storleksordning framöver, både på passagerarsidan och flygfraktsidan. Dessutom, otroligt kul och spännande att vi kan erbjuda ytterligare ett nytt resmål, säger Rony Forsberg, vd vid flygplatsen i Jönköping.

Om Kap Verde

Om Kap Verde Kap Verde består av 13 öar varav 9 är bebodda.

Öarna är indelade i två grupper: Ilhas do Barlavento (5 bebodda öar i vinden) och Ilhas do Sotavento (4 bebodda öar i lä).

De var obebodda när de upptäcktes av portugiserna på 1450-talet och var fram till sin självständighet 1975 en portugisisk koloni.

Det betraktas som det politiskt mest stabila av alla länder i Afrika.

  • Invånare: 425 000
  • Officiellt språk: Portugisiska.
  • Cachupa: Nationalrätt som är en stuvning bestående av bl a bönor, fisk eller kött.
  • Funana: Traditionell dans på Kap Verdeöarna.
  • Morna: Traditionell kapverdisk känslosam sångform.
  • Grouge: Öarnas typiska rom, tillverkad av sockerrör.
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *