Nyheter

Azra (S) tar riksdagsplats

Nyheter Azra Muranovic (S) oppositionsråd från Värnamo tar ett av länets S-mandat i riksdagen. – Det blev ett skarpt läge i helgen, berättar Azra för Värnamo.nu

Texten uppdaterad kl 11.36:
Ilan De Basso, från Jönköping, stannar kvar som EU-parlamentariker. Det bestämdes i helgen och då fick Azra Muranovic (S), som stod på en femteplats på riksdagslistan, chansen.

När kände du på dig att platsen kan bli din, Azra, undrade vi när den nyblivna riksdagsledamoten ringer till Värnamo.nu.

– Ilan har varit öppen med att han inte bestämt sig. Men under helgen blev det mer skarpt läge. Jag och Ilan diskuterade och allt snurrade igång, kan man väl säga, berättar Azra.

Hur förbereder man sig för riksdagsplats?

– Jag vet inte (skrattar Azra), det är mentalt helt enkelt att få kliva in i rollen. Jag är fokuserad på uppdraget.

Finns det chans till utskottsplats också?

– Det är en bra fråga. Det vet jag inte i nuläget. Jag ska till Stockholm imorgon, man blir nominerad av valberedningen som tar fram dessa platser. Men just nu vet jag inte.

Vad ser du mest fram emot i Stockholm?

– Allting. Jag vet inte var jag ska börja, men jag ser fram emot allting. Man får gå från det ena till det andra. Det blir en inlärningsperiod såklart och väldigt spännande. Det är skillnad från kommunal nivå och riksdagen. Så jag ser fram emot allting, kort och gott, menar Azra.

På måndag är uppropet i riksdagen och Värnamotjejen Azra Muranovic (S) finns på plats.

– Allting har gått väldigt snabbt och på måndag är jag med på riksdagens upprop, summerar Azra Muranovic (S).

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *