Nyheter

Gislavedsman blev miljonär

Nyheter En man i Gislaved blev i helgen miljonär på SkrapBingo, en av Svenska Spel Turs olika skraplotter. Vinstlotten fick han i 65-årspresent. – Det är sanslöst, säger mannen glatt till vinnarkommunikatör Magnus Fridell.

Det var i söndags som mannen fick några olika lotter i 65-årspresent. En av dem, en SkrapBingo, visade sig innehålla en vinst som han aldrig hade vågat drömma om.

– Det är inte sådant som händer varje dag, konstaterar den nyblivne miljonären glatt.

På SkrapBingo gäller det att bilda ett bingomönster. Mannen förstod sakta men säkert att den inre fyrkanten i den ena av de fyra Bingobrickorna blev ifylld, något som innebar en miljonvinst.

– Man var lite i halvchock innan man förstod. Man vågar ju inte jubla innan man vet att det stämmer, berättar han.

Ville prata av sig
Men stämde, det var just vad det gjorde. Mannen ringde till sin bror – ”jag ville ju bara prata av mig lite” – och åkte sedan hem till honom så att också han fick kontrollera att det verkligen var en storvinst som hägrade.

– I söndags åkte jag sedan till Ica Kvantum, där lotten såldes, och där ringde de till Svenska Spel så att vi fick det bekräftat.

Storvinsten kom alltså på mannens 65-årsdag, men pension är inget han planerar för riktigt än. Mannen berättar att han vill jobba några år till.

– Men annars hade det varit väldigt lägligt att gå i pension nu.

Ska dela med sig
Vinsten ska han dela med sig av till olika släktingar. Dessutom ska han sätta in pengarna på ett bankkonto.

– Så att de får växa till sig till en bra pensionsbuffert, säger miljonvinnaren, som önskar vara anonym.

Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, berättar att det är andra gången i år som en miljonvinst faller ut på SkrapBingo.

– I februari var det en kvinna i Sollentuna utanför Stockholm som skrapade fram en miljonvinst, så det är kul att det händer igen! Och man kan ju inte säga annat än att det var en fantastisk födelsedagspresent, sannolikt den bästa – eller i alla fall mest värdefulla – som mannen någonsin fått. Nu hoppas jag bara att han kan njuta ordentligt av vinsten, säger han.

På Ica Kvantum i Gislaved gläds man mycket med den nyblivne miljonären.

– Det känns fantastiskt roligt! Det känns som att vinsten gick till helt rätt person och alla unnar vi honom den här vinsten, säger Malin Ingelsbo som arbetar med Spel i butiken.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *