Nyheter

Här finns Jönköpings läns mest företagsamma invånare

Nyheter Företagsamheten växer i Jönköpings län. Jämfört med för fem år sedan har andelen invånare som är med och driver företag ökat i nästan alla kommuner. Högst andel företagsamma invånare finns i Aneby, medan den största ökningen finns i Mullsjö. Det visar en undersökning från Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringsliv presenterar med jämna mellanrum ny statistik över företagsamheten i landets kommuner. Syftet är att visa om antalet företagsamma individer, som har ett juridiskt och strategiskt ansvar för ett företag, ökar eller minskar.

I årets mätning är Aneby den kommun i Jönköpings län som har högst andel företagsamma invånare, 16,2 procent. På andraplats återfinns Sävsjö med 13,5 procent. 

— Det är fantastiskt att det finns så många företagare i länet. Vi behöver fler som vågar ta risker och som startar och driver verksamheter. Här spelar kommunerna en stor roll i att vara möjliggörare för detta, konstaterar Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv Jönköpings län.

Jämfört med för fyra år sedan har företagsamheten ökat i alla länets kommuner. Den största ökningen står Mullsjö och Aneby för.

— Alla kommuner behöver fler företagare och ett starkare företagsklimat. Det är så vi finansierar vår välfärd. Därför är det positivt att fler vågar ta steget och bli företagare. Ett starkt Jönköpings län kräver ett starkt näringsliv, avslutar Anna Gillek.
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *