Nyheter

Höga vattennivåer: Vägar till Osudden stängs av

Nyheter I natt har vattnet stigit ytterligare i både Lagan, Värnamo, och Storån, Forsheda. Värnamo kommun meddelar under söndagsmorgonen att man stänger av vägar från Värnamo till Osudden

Under natten har vattnet stigit 5-6 centimeter i Lagan i Värnamo och ytterligare några centimeter i Storån i Forsheda.

Under söndagsförmiddagen stängs vägen ned mot Osudden från gamla Åminnevägen vid Boulehallen, av. Avstängningen gäller också gång- cykelvägen mot Osudden på den västra sidan av Lagan.

Var fortsatt försiktig när du rör dig ute i naturen, den höga vattennivån gör att vattendragen beter sig lite annorlunda än vanligt och det kan vara svårt att avgöra hur djupt vattnet är.

Respektera avspärrningarna.

Under helgen väntas mer nederbörd vilket gör att vattennivåerna förväntas stiga ytterligare. Har du en fastighet i närheten av Lagan, eller annat vattendrag, är det bra om du ser över källarutrymmen och dylikt.

Vi uppmanar allmänheten att vara försiktiga och att respektera avspärrningar och att helt undvika att vistas i vattenrika områden för att inte riskera sin egen, eller andras, säkerhet. Man ska alltid vara försiktig och undvika att röra sig i vattenrika områden även när vattnet har sjunkit undan då det finns en risk för att jordmassor och dylikt kan flytta på sig.

Källa: Värnamo kommun

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *