Nyheter

Nu kommer skatteåterbäringen

Nyheter Skatteåterbäringen för dem som deklarerat på papper börjar nu betalas ut. Det är 425 000 personer som delar på tre miljarder kronor den här omgången. Samtidigt får 1,4 miljoner personer besked om att betala kvarskatt, totalt 14 miljarder kronor.  

Personer som får sitt slutskattebesked i augusti är personer som deklarerat på papper och personer som deklarerat digitalt men har skatt att betala eller hade missat att anmäla konto till junibetalningen.

Många av dessa har digital brevlåda, och de har redan fått sitt besked. Övriga får beskedet i nästa vecka. Den som vill kolla sitt slutskattebesked direkt kan logga in på Skatteverkets e-tjänst med hjälp av en e-legitimation redan nu. Utbetalning sker den här veckan, för den som anmält konto. För den som inte har anmält ett konto för utbetalning kommer återbäringen att stå kvar på skattekontot eftersom skatteverket inte längre skickar ut avier automatiskt. Detsamma gäller den som har en skatteåterbäring som är mindre än 100 kronor. Den som vill begära manuell utbetalning kan enklast göra det i e-tjänsten Skattekonto. Där går det också anmäla konto för framtida utbetalningar.

– Allt färre får sin skatteåterbäring i augusti. De allra flesta deklarerar numera digitalt. Totalt har 6,4 miljoner deklarerat digitalt i år och bland dessa har cirka fyra miljoner personer redan fått dela på cirka 30 miljarder kronor i skatteåterbäring, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

De som redovisat näringsverksamhet får sitt slutskattebesked i början av september.

Senast den 12 november ska kvarskatten vara inbetald till Skatteverket, för den som får sitt slutskattebesked nu i augusti och har skatt kvar att betala.

Redan i april fick nära 900 000 personer som har digital brevlåda och deklarerade digitalt senast den 28 mars drygt 6,8 miljarder i skatteåterbäring.

Tre miljoner personer som deklarerat digitalt senare, gjort ändringar eller saknat digital brevlåda, delade på 22 miljarder kronor i återbäring i juni.

6,4 miljoner personer deklarerade digitalt. 2,7 miljoner personer har digital brevlåda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *