Nyheter

Vann 15 miljoner veckan före pensionen

Nyheter En Nyköpingsbo blev närmast chockad efter ett telefonsamtal.

Fredagens svenska mångmiljonvinst på Eurojackpot landade nämligenhos en Nyköpingsbo i 65-årsåldern. Vinsten på drygt 15,6 miljoner kronor ramlar in på mannens konto lagom till det att han går i pension i nästa vecka.

Fem spelare i Europa hade lämnat in spelkuponger med 5+1 rätt till fredags Eurojackpotdragning vilket gav en vinst på drygt 15,6 miljoner kronor. En av dessa var mannen från Nyköping. Under kvällen hade han ett missat samtal som han ringde upp. Då kunde Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör berätta för mannen att han blivit mångmiljonär någon knapp timme tidigare.

– Det är helt otroligt! Tur att jag satt ned, var det första mannen fick ur sig.

Han hade haft en lugn kväll hemma och tänkte precis gå ner till den lokala puben. Men de planerna blev något omkullkastade av beskedet.

– Vilken härlig nyhet, fortsatte Nyköpingsbon.

Satsade 200 kronor – vann 15 miljoner

Vinstspelet bestod av åtta rader Eurojackpot för 200 kronor som han hade lämnat in online några dagar innan dragningen. Med en rad på 5+1 rätt och en rad med 2 + 1 rätt landade den totala vinsten på 15 639 724 kronor.

För mannen som går i pension den närmaste veckan kom mångmiljonvinsten som en riktigt fin pensionspresent.

– Jag hade nog klarat mig på min pension också, men det är klart att det nu blir väldigt mycket bättre, sa mannen och berättade vidare att han hade planer på att köpa ett hus.

– Tanken var att hålla sig i prisklassen 1-1,5 miljoner kronor, men nu kan det bli ett större och finare hus som kanske kostar det dubbla, fortsatte vinnaren glatt.

Skänker en stor del av vinsten

Efter en liten stund i telefon med Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör utvecklade Nyköpingsbon sina tankar kring vinstsumman och vilka drömmar han tänkte förverkliga.

– Jag ska skaffa mig en Corvette till sommaren. Dessutom ska jag ge bort en hel del av pengarna. Min son ska få en slant och även Hammarby bandy och organisationen Vid din sida som hjälper hemlösa.

Vinsten på drygt 15,6 miljoner kronor är årets hittills största spelvinst genom Svenska Spels turspel.

– Vid mångmiljonvinster av det här slaget erbjuder vi alltid vinnare ekonomisk och juridisk rådgivning genom vår samarbetsbank. Det gör vi som en självklar del av vårt spelansvar. Privatekonomin förändras drastiskt med en vinst som den här och då vill ge goda förutsättningar för att klara det på bästa sätt, säger vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Till nästa veckan Eurojackpotdragning är jackpotten uppe i svindlande 887 miljoner kronor cirka.

Vinnaren önskar vara anonym.

Rätt rad Eurojackpot, fredag 24 januari 2020: 5 – 12 – 20 – 29 – 48

Stjärnnummer: 7 – 9

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *