Okategoriserade

Pianokonsert i dag

Okategoriserade Frälsningsarmén är känd för sina blåsorkestrar och sina körmusik - men i dag söndag gästas Frälsningsarmén i Skillingaryd av något unikt: En av Sveriges allra finaste klassiska pianister.

Tomislav Frančišković kommer ursprungligen från Kroatien men är sedan en tid bosatt i Malmö där han är anställd av Frälsningsarmén för att jobba med olika musikprojekt. Innan det var han i mer än 25 år konsertpianist, utbildad i hemlandet såväl som Italien och Tyskland, och vunnit både nationella som internationella priser och spelat på konserthallar i många europeiska länder.
– Sin musikaliska meriter till trots, är det i tjänst för Jesus som han ser sin viktigaste roll och Tomislav har varit engagerad i olika kyrkor i sitt hemland tills han flyttade med sin familj till Malmö där de nu är aktiva frälsningssoldater. När han nu kommer för att ge en gratis konsert i Skillingaryd är det med förhoppningen att han med musiken skall få vittna om sin tro och vikten av att följa Jesus, säger Erik Johansson som är löjtnant i Frälsningsarmén i Skillingaryd.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *