Politik

Vill ha svar på hur regeringen ska stötta trähusindustrin

Politik Den ekonomiska krisen har inneburit att efterfrågan på småhus minskat dramatiskt, och det har satt många trähusföretag i länet i en tuff situation. Med anledning av att företag riskerar konkurs och anställda att bli av med jobbet kräver Johanna Haraldsson svar av bostadsminister Andreas Carlson kring vilka åtgärder regeringen tänker vidta för att stötta branschen.

Med anledning av att länets trähusföretag riskerar konkurs och anställda att bli av med jobbet kräver Johanna Haraldsson svar av bostadsminister Andreas Carlson kring vilka åtgärder regeringen tänker vidta för att stötta branschen. Bilder: Pixabay/Pressbilder

I Jönköpings län finns en stor andel av Sveriges industriella trähusproduktion. Inom en 15 mils radie från Nässjö finns 75 procent av landets träföretag enligt Träcentrum. Den ekonomiska krisen har satt många av de här företagen i en tuff situation, och i augusti kom besked att ett småländskt trähusföretag gått i konkurs.

– Om inte utvecklingen vänder är det stor risk att fler går samma väg till mötes. Enligt Trä- och möbelföretagen har redan drygt 10 procent av personalstyrkan varslats, säger riksdagsledamoten Johanna Haraldsson från Vetlanda i ett pressmeddelande.

Hon kräver nu, i en skriftlig fråga, svar av bostadsminister Andreas Carlson (KD) om vilka åtgärder regeringen tänker vidta för att stötta trähusindustrin och Jönköpings län i den akuta krisen samt hur byggandet av småhus komma i gång igen.

– Den dramatiska nedgången riskerar att drabba Jönköpings län extra hårt om inget görs, säger Johanna Haraldsson.

Skriftliga frågor är ett av riksdagens verktyg för att kontrollera regeringens arbete.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *