Regionen

Bevara akutsjukhusen (BA) byter namn – blir Vårddemokraterna (VD)

Regionen Bevara akutsjukhusen (BA), som ingår i det politiska styret för Region Jönköpings län, byter namn. Partiets nya namn blir Vårddemokraterna (VD). Det bekräftar partiet i ett pressmeddelande.

Bevara akutsjukhusen (BA), som ingår i det politiska styret för Region Jönköpings län, byter namn till Vårddemokraterna (VD). Bild: Pressbild

– Att byta namn tydliggör att vi tar ansvar för helheten, men fortsatt med fokus på sjukvårdsfrågorna, vilka omsätter 90 procent av regionens budget. Vi ser styrkan i att ha sjukvårdspersonal från hela vårdkedjan som våra förtroendevalda, det ger oss viktig insikt och förståelse för den verksamhet vi är med och styr, säger ordförande Martin Nedergaard-Hansen (VD).

Fakta

Vårddemokraterna, tidigare Bevara akutsjukhusen, bildades av kliniskt verksam vårdpersonal i regionen inför valet 2018 och gör nu sin andra mandatperiod i Regionfullmäktige. I valet 2022 fick partiet partiet 8,91 procent av rösterna och 8 av 81 mandat i Regionfullmäktige. De ingår i majoritetsstyret tillsammans med Socialdemokraterna och Moderaterna i ”Samverkan Region Jönköpings län”.

Taggar

Dela


1 reaktion på Bevara akutsjukhusen (BA) byter namn – blir Vårddemokraterna (VD)

En påtagligt olämplig förkortning, och väl därmed även en olämplig partibeteckning. Man skall aldrig försöka kapa åt sig en så etablerad förkortning. Över huvud taget är förkortningsraseriet ganska obegåvat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *