Nyheter

Vi och Richard Rawlings till Elmia…

Vi och Richard Rawlings till Elmia…

Nyheter I påsk kommer tv-kändisen, bilfantasten och entreprenören Richard Rawlings till Jönköping och den stora bilsportmässan.

Den inleds i dag och vi kommer också att vara på plats med flera journalister för att föreviga en liten del av allt som händer.

Richard Rawlings med företaget Gas Monkey Garage har blivit ett varumärke och tv-serien Fast N ́Loud visas i 150 länder.

Från USA kommer även Bernt Karlsson, som i år ska lackera en bil live på mässan, Bilhandlare, restaurangägare, författare, tv-kändis och en skicklig entreprenör. Så kan man sammanfatta ägaren av Gas Monkey Garage, Richard Rawlings, som varje mån-dagskväll underhåller på Discovery Channel.

Det är på mycket kort tid som Rawlings och hans Gas Monkey Garage blivit ett varumärke av mycket hög kaliber, åtminstone för bilnördar runt om i världen. Discovery har visat serien Fast N ́ Loud sedan 2012 men själva garaget är betydligt äldre än så.

– Vi drog igång 2003 någonting. Syftet var hela tiden att få igång en tv-serie, men det tog många år innan vi blev erkända, säger Richard.

Med noll dollar på kontot har han byggt upp olika företag som sedan sålts iväg.

Gas Monkey Garage var nära att läggas ned flera gånger innan Discovery Channel räddade verksamheten med sin tv-serie. I dag visas Fast N ́ Loud i 150 länder och Rawlings har blivit en av USA:s hetaste personligheter.

Ännu en personlighet från USA kommer på besök: Bernt Karlsson. Han lämnar soliga Kalifornien till förmån för sin gamla hemstad Jönköping.

Inför årets mässa kommer Verktygsboden att bygga upp en komplett lackbox där Bernt får fria händer att spruta den Ford Roadster 1932 som byggdes på Elmia förra påsken. Ena långsidan av boxen förses med glasrutor så besökarna kan ta del av Bernts teknik när kaross och ram ska appliceras med olika pearl-nyanser.

Under påskafton och påskdagen är Richard Rawlings på mässan.

Bernt Karlsson finns på plats samtliga dagar för att bjuda publiken på en riktig show i lackering.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *